top of page
Blog: Blog2
Vojta Fiala

BRAMBORAČKA!!

Nejlepším jídlem pro zimní večery je podle mě bramboračka. Potěší, nasytí a ještě zvedne náladu. Existuje plno receptů na tuto proslulou polévku, ale jeden se v naší rodině vaří již několik let.

Bramboračka, si myslím, že je základ všech domácností a proto tu dnes mám pro vás jeden skvělý recept na tuto vynikající polévku.


CO BUDEME POTŘEBOVAT?

4 středně velké brambory typu A

Půlku celeru

Celou cibuli

2 Petržele 

2 Mrkve

1 l vývaru 

Předem namočené sušené houby 

50g másla

50g hladké mouky

Majoránku 

2 stroužky česneku

Sůl, pepř 





A JAK NA TO?

Do hrnce si dáme olej a přidáme pokrájené brambory, celer a cibuli dáme vcelku. Dále přihodíme jednu petržel vcelku a jednu nakrájenou na větší kostičky, to samé uděláme s mrkví. Poté přimícháme namočené houby i s vodou v kterých se máčely. Celé zalijeme vývarem. To je prozatím vše a necháme vařit dokud není zelenina změklá. 

Zvlášť v rendlíku si z másla a mouky uděláme světlou jíšku. Z polévky vytáhneme ty velké kusy zeleniny. (Vyndáváme je proto, že tuto zeleninu máme jen na chuť a kdybychom jsme ji tam dali všechnu, tak by už té zeleniny v polévce bylo mnoho.) Když je jíška uvařená je nejlepší moment ji dát do polévky. Ztlumíme plamen a necháme jíšku v polévce provařit.

Nakonec přidáme protlačený česnek a přes prsty podrtíme tak cca menší hrst sušené majoránky. Dochutíme solí a pepřem.


Přejeme Dobou chuť VF.


764 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page