Bramborové hřebeny
Grilovací sezóna je v plném proudu a dnes tu pro vás máme jeden z receptů ze složky ,,na gril” Jedná se o bramborové hřebeny. Recept nejenom na gril, ale i do trouby, pokud není vhodné počasí.
Velice jednoduchá příprava spočívá v důkladné přípravě.
Na brambory na gril budete potřebovat:
8 středně velkých brambor typu A
100g krájeného cheddaru
100g krájené anglické slaniny
Jednu větší cibuli
Sůl
Olivový olej
Bylinky podle vlastního výběru (tymián, oregano)
Ze všeho nejdříve je potřeba si rozpálit oheň a v něm udělat co nejvíce žhavých uhlíků. Poté si v kuchyni pořádně opláchnu brambory. Na prkénko si položím dvě špejle a mezi ně položím bramboru. Nožem pak krájím bramboru na tenké plátky. Špejle zabrání tomu aby jsme bramboru úplně dokrojili.
A pak je to zcela jednoduché, do každého zářezu vložím sýr, slaninu nebo cibuli.
Celé zakapeme olivovým olejem a ještě posypu bylinkami.
Jednotlivě brambory obalím alobalem a buď vložíme do trouby na 200 stupňů nebo na rošt do grilu.
Upečené brambory poznáme tak, že jsou měkké a sýr se roztéká.
Přejeme dobrou chuť.
Comments