Vyhledat
  • Vojta Fiala

Brambory z grilu

Bramborové hřebeny

Grilovací sezóna je v plném proudu a dnes tu pro vás máme jeden z receptů ze složky ,,na gril” Jedná se o bramborové hřebeny. Recept nejenom na gril, ale i do trouby, pokud není vhodné počasí.

Velice jednoduchá příprava spočívá v důkladné přípravě.

Na brambory na gril budete potřebovat:

  • 8 středně velkých brambor typu A

  • 100g krájeného cheddaru

  • 100g krájené anglické slaniny

  • Jednu větší cibuli

  • Sůl

  • Olivový olej

  • Bylinky podle vlastního výběru (tymián, oregano)



Ze všeho nejdříve je potřeba si rozpálit oheň a v něm udělat co nejvíce žhavých uhlíků. Poté si v kuchyni pořádně opláchnu brambory. Na prkénko si položím dvě špejle a mezi ně položím bramboru. Nožem pak krájím bramboru na tenké plátky. Špejle zabrání tomu aby jsme bramboru úplně dokrojili.

A pak je to zcela jednoduché, do každého zářezu vložím sýr, slaninu nebo cibuli.

Celé zakapeme olivovým olejem a ještě posypu bylinkami.

Jednotlivě brambory obalím alobalem a buď vložíme do trouby na 200 stupňů nebo na rošt do grilu.

Upečené brambory poznáme tak, že jsou měkké a sýr se roztéká.

Přejeme dobrou chuť.



16 zobrazení

Bramborář.cz

+420 733 115 722

Kameničná 100 Zamberk Czech Republic 56401