top of page
Blog: Blog2

Klasika všech kuchyní, zapečené brambory!


 

Mezi nejoblíbenější úpravu brambor v naší rodině je pečení, a proto v naší kuchařce naleznete mnoho receptů na tyto brambory, ale já jsem pro vás vybral ten nejvíce osvědčený recept, který vám nezabere moc času a vaše peněženky nechá v klidu.


Na tento recept se nejlépe hodí odrůdy brambor varného typu B, kdy se struktura brambor nenaruší, a tak zůstanou krásně vláčné a zároveň si zachovají svoji krásně žlutou barvu. Tento recept byl připraven z odrůdy Adéla, ale klidně můžete tento recept udělat i z jiné odrůdy varného typu B, které naleznete také na našem webu.



Na zapečené brambory budete potřebovat:

1kg brambor varného typu B

200ml smetany

1 vejce

Tymián, majoránku, kmín

Sůl a pepř


Nejdříve si zapněte troubu na 190 stupňů a poté si oloupejte brambory, které nakrájejte na cca půlcentimetrová kolečka. Nyní si v misce rozmíchejte smetanu s vajíčkem a přidejte bylinky s pepřem a solí. Je nutné toto udělat zvlášť, protože kdybychom to míchali společně s bramborami, tak by se všechny ingredience nedostali, tam kam je potřebujeme, a proto si to děláme předem v misce.

Připravte si pekáček nebo malý plech, do kterého dáte nakrájené brambory. Na brambory rozlijte směs smetany, vajíčka a koření. Teď vše důkladně promíchejte a dejte do trouby péct.

Pečte cca 30 minut, dokud nejsou brambory měkké. Po upečení hned podávejte.


Více receptů a inspirace na vaření naleznete na instagramu https://www.instagram.com/vojta.fiala_foodstyle/

Dobrou chuť VF.



1 254 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page